המהנדס האמריקאי והישראלי

רבים טוענים שהשקעה רנדומלית במניות תניב לאורך זמן תשואה יותר טובה מזו שמשיגים בתי השקעות. באותה נשימה טוענים שביצועי מומחה בתחום מסוים ירודים מהתשואה בתיק מניות שישיג אדם עם ידע לא מעמיק אך נרחב בתחומים רבים.
מאפיין בולט של ההייטק הישראלי זו הדרישה של חברות למהנדסים עם ידע מאד ספציפי בתחום מסוים. על מהנדס להכיר רכיב מסוים או כלי תיבם מסוים. הדבר מוקצן בכך שחברות רבות לא יודעות כיצד להתייחס כאשר מגיע מועמד שעסק בתחומים רבים. 
לאורך השנים יש לנו בעיה לשווק מועמדים שלמדו ועבדו בארצות הברית. ההכשרה של מהנדס אמריקאי כוללת ידע ויכולת לעסוק במגוון תחומים רחב של תוכנה וחומרה. פעמים רבות מועמדים אלה לא צולחים ראיון בארץ. הם נשאלים על תת-תחום של תת-נושא שנדרש כעת בפיתוח של פרויקט. זאת למרות שכוונת החברה היא לקלוט מהנדסים לקדנציה של מספר שנים שבכל מקרה תכסה מספר פרויקטים ובהם ידרשו להכשיר את המהנדס בתחומי מומחיות שונים. יתכן שההתעקשות על מומחיות גורמת ליכולת לפתח מוצרים יעילים במחיר של זמן פיתוח שמעוכב בגיוס מהנדסים מומחים לכל תחום. אולי זו אחת מהסיבות שעמק הסיליקון עדיין נחשב למרכז של חדשנות. פורסם ב – 2011.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *