קורות חיים לדוגמא

מראה של קובץ קורות חיים לדוגמא.

להורדת הקובץ המלא בפורמט וורד לחצו כאן

כיצד לכתוב קורות חיים

קורות החיים הם המסמך דרכו המועמד משווק את עצמו ובאמצעותו הוא אמור לעבור את שלב הסינון הגס בו נופלים מרבית המועמדים. לכן יש חשיבות גדולה למסמך קורות החיים, בייחוד בצפון, שם אפשרויות התעסוקה הרלוונטיות הן מועטות ביחס למרכז.
הרוב המוחלט של קורות החיים שאנו מקבלים לוקה בחסר. לכן אנו מביאים להלן מדריך המסביר כיצד רצוי לכתוב קורות חיים ומהן הנקודות להן יש לשים לב. בנוסף צירפנו תבנית של קורות חיים בפורמט word שניתן להוריד.
יש לשים לב שקורות חיים אמורים לכלול הדגשים שונים בהתאם למשרה אליה אתם פונים, תחום עיסוק החברה, הטכנולוגיות בהן היא מפתחת ומיקום התפקיד בהיררכיה של החברה. היות שלרוב אנו יודעים מהן הנקודות המקצועיות החשובות למגייס, לעיתים נייעץ להדגיש או להוסיף את הניסיון הרלוונטי שרכשתם בפניה לתפקיד ספציפי.

כללי

שפה: ישנה עדיפות (לא מובהקת) לעברית. הסיבה היא שזו שפת האם של רוב המראיינים, רכזות כח-האדם ותוכנות הסינון האוטומטיות. במסגרת הזמן הקצר המוקדש לסינון ראשוני של קורות חיים, יש עדיפות לשפה שבה ניתן יהיה לקרוא כמה שיותר מלל.
פונטים: מבחינה ארגונומית, פונט מסוג sans-serif הוא נוח לקריאה על גבי מסך מחשב. בחלונות לדוגמא, ניתן לבחור arial לעברית ו- tahoma לאנגלית, בצבע שחור, בגודל 11pt ומעלה, כאשר עימוד המסמך הוא לצד ימין. עדיף לוותר על שימוש בקיצורים, ראשי-תיבות, אותיות נטויות, קישוטים, מסגרות ואפקטים צבעוניים. מסמך קל לקריאה מייצר רושם חיובי אצל הקורא. עדיף שפורמט המסמך יהיה ב- word (לא pdf).
אורך המסמך: עדיף לשמור על אורך של עד שני עמודים וזאת בכדי שלא לייגע את הקורא ולהבטיח העברת מסר תמציתי לגבי הכישורים שלכם אין צורך להיצמד לעמוד אחד (זו המלצה מהתקופה שבה עבדו עם ניירות). אם שולחים למעסיק בארה"ב, קורות החיים יהיו ארוכים וישנם כללים נוספים שחשוב לשמור.
תאריכים: הרזולוזציה צריכה להיות ברמת שנים ולא חודשים. אם בוחרים לציין מקום בו עבדת רק מספר חודשים, ניתן לציין את אורך התקופה בסוגריים. רבים כותבים תאריכים לפי הפורמט העברי של word, אך יש לזכור שאנשים רגילים לקרוא תאריכים במצג הלועזי, דהיינו 2011-2013 (לא 2013-2011). אירועים ותפקידים יש לרשום בסדר הכרונולוגי הפוך. כלומר, יש לרשום מהאירוע האחרון לראשון.
פיסוק: לפני סימן פסיק, נקודותיים או נקודה, אין לשים רווח. אחרי סימן פסיק או נקודה, יש לשים רווח. יש להשתמש בכפתור "הגדל כניסה" לשם עימוד פיסקאות במקום שימוש ברווחים. חשוב לקרוא ולעשות הגהה למסמך לפני ששולחים את קורות החיים.

מבנה

פרטים אישיים: שם פרטי ומשפחה (לדוגמא: ישראל ישראלי), טלפון נייד, עיר מגורים, אזרחות ישראלית וזרה, תאריך לידה (עד גיל 40 רצוי לציין), שנת עליה. עדיף לא להוסיף מצב משפחתי, אבל בנושא זה הדעות חלוקות.
השכלה אקדמית וקורסים משמעותיים: לרשום שנים, תואר, מוסד (הצטיינות אם רלוונטי). בוגרי תואר ראשון בשלוש השנים האחרונות, יש לצרף עותק סרוק של גיליון הציונים ולרשום את מסלולי ההתמחות.
ניסיון תעסוקתי: לרשום שם החברה, המוצר/אפליקציה בו החברה עוסקת, שנים, תפקיד, לפרט את תיאור התפקיד, סביבות וכלי הפיתוח בהם התמחיתם. ישנם מועמדים אשר רושמים בתיאור התפקיד, את מהות התפקיד ולא רושמים את התואר והיררכיה בו היו בארגון. לדוגמא סמנכ"ל בחברה בת 10 אנשים אינו משול לסמנכ"ל בחברה בת 300 אנשים. היות שלתואר יש משקל בהערכת התאמת המועמד להיררכיה האירגונית של התפקיד המוצע, סמנכ"ל בחברה קטנה, בדרך-כלל לא ירשום את המילה סמנכ"ל כאשר הוא מתמודד על תפקיד ניהול ביניים בחברה גדולה.
טכנולוגיות: יש לציין שפות תכנות, סביבות פיתוח, מערכות הפעלה, משפחות של רכיבים אלקטרוניים, מסדי נתונים, כלי בקרת תצורה, כלי תיב"ם, מתודולוגיות פיתוח, שיטות אלגוריתמיות. אלה הן מילות מפתח עבור תוכנות אוטומטיות הסורקות קורות חיים וגם מקלות על המנהל המגייס.
שירות צבאי/לאומי: לציין לפחות באילו שנים ובאיזה חיל. אם עשיתם שירות במקצוע טכנולוגי עדיף לציין זאת.
שפות: לציין רמת שליטה בכל שפה.